Hoe ziet een thuiswerkdag er voor jou uit?

0
877

Heb jij al veel ervaring met thuiswerken? Dan heb je daar vast en zeker inmiddels ook een beetje je eigen ritme in ontwikkeld. Voor veel mensen is het best een beetje zoeken, de indeling van zo’n thuiswerkdag. Waar werkdagen normaal gesproken bol staan van vaste routines, vaste momentjes, moet je die wanneer je thuis werkt opeens helemaal opnieuw gaan vinden. Het fijne is dat je dat vaak kunt doen naar je eigen voorkeuren, en je dag veel meer naar je eigen ritme of overige bezigheden kunt vormen. Heb jij daar je draai al in gevonden? En hoe ziet jouw gemiddelde thuiswerkdag eruit?

We staan meestal wat later op

Voor veel mensen die thuiswerken geldt dat de wekker vaak net een beetje later gaat dan wanneer men naar kantoor moet. Zeker wanneer je gewend bent om heel wat reistijd te hebben, zit er op werkdagen vaak niets anders op dan behoorlijk vroeg opstaan. Werk je thuis, dan zit dat anders. Een half uurtje of zelfs een kwartier voor je aan het werk moet of wil zijn je bed uit rollen, is vaak voldoende. Over het algemeen staan we op thuiswerkdagen dus later op dan wanneer we naar kantoor gaan, al zijn er ook uitzonderingen. Veel mensen besluiten bijvoorbeeld juist op de dag dat ze thuiswerken dat hele of halve uurtje dat ze vroeg in de ochtend overhouden op een andere manier te benutten. De dag beginnen met een stevige wandeling, of even hardlopen, bijvoorbeeld.

Wat trek je aan?

Werk je thuis, dan kun je niet alleen later opstaan, als je dat fijn vindt. Nee, je kunt je ook anders kleden dan op kantoor. Veel mensen kiezen voor een meer casual outfit, waarbij de voorbeelden van mensen die een keurig overhemd of bloesje dragen op een comfortabele joggingbroek natuurlijk bekend zijn. Via een meeting in Microsoft Teams kom je tenslotte alleen van boven in beeld, dus al zit je een keihard zakelijk gesprek te voeren of geef je een presentatie aan de directie, je joggingbroek blijft lekker uit beeld.

Verder blijkt dat voor veel mensen de werkdag er thuis niet eens zo anders uitziet dan op kantoor. Via Microsoft 365 kunnen zij gewoon in de programma’s die ze op kantoor ook gebruiken, en hun normale werk doen. Ze nemen thuis soms wat langere pauzes dan op kantoor, bijvoorbeeld om even de kinderen naar school te brengen of wat boodschappen te doen, maar zijn verder vaak heel geconcentreerd aan het werk. Dankzij de technieken die we tot onze beschikking hebben hoeven thuiswerkdagen er op dat gebied ook nauwelijks anders uit te zien dan dagen op kantoor, het is enkel en alleen onze eigen, persoonlijke invulling die voor het verschil zorgt.

Vorig artikelJe facturatie uitbesteden, hoe werkt dit?
Volgend artikelHoe werkt factoring en welke kosten komen erbij kijken?