Wat te doen na een ongeval?

0
1629

Een ongeval. Het kan u zomaar overkomen. In het verkeer, tijdens de uitvoering van uw werk, of als u gewoon de hond uit laat op straat. Ineens moet u zich ergens mee bezig houden waar u eigenlijk helemaal geen verstand van heeft. Opeens zijn dingen die normaal waren, niet meer zo vanzelfsprekend.

Zorgen uit handen

Op dat moment kunt u wel een beetje hulp gebruiken. Iedereen heeft recht op hulp na een ongeval. Niet alleen rechtshulp bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Maar zeker ook hulp bij het regelen van praktische zaken, die na een ongeval onmogelijk of lastiger zijn uit te voeren dan ze voorheen waren.

Het verhaal van Bart

Een voorbeeld. Bart, woonachtig in Schiedam, heeft op zijn 39e een zwaar motor ongeluk gehad. Bij dat ongeval is hij van de motor getikt, op de verkeerde weg helft beland en onder een stadsbus terecht gekomen. Bart had veel botten gebroken, waaronder in zijn nek en rug, en hield van de klap een verlamd linkerarm over. Na een paar weken ziekenhuis kwam hij weer thuis te zitten. En dan? Dan valt de hulp weg, en moet je wat. Je begint niet alleen zelf met je revalidatieproces, maar tegelijkertijd begin je je ook om heel veel andere dingen zorgen te maken. Dat was het moment voor Bart om hulp in te schakelen van een letselschade bureau. In zijn geval was dat letselschade advocaat Schiedam. Die heeft veel zorg uit handen genomen: niet alleen op het gebied van salaris en financiën, maar ook de woning aanpassen, passend bij het hersteltrajetc. Allerlei zaken waar hij zelf niet 123 over na had gedacht.

Maatwerk

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval? Neem dan contact op met een letselschade bureau. Die neemt contact op met de aansprakelijke verzekeraar. En mocht er discussie zijn over de toedracht, dan zal het bureau de discussie voor u voeren. Als de aansprakelijkheid eenmaal vaststaat, kan het bureau voor u de hulp en zorg organiseren die voor u belangrijk is. Dat kan van alles zijn, huishoudelijke hulp, een hondenuitlaat service, zorg in huis, noem maar op. Het regelen van die hulp is maatwerk. Maatwerk gericht op uw situatie en behoeften.

Smartengeld

Een ongeval kan forse financiële consequenties hebben. Allerlei nieuwe zorgkosten, maar in sommige gevallen ook minder inkomsten, als u (tijdelijk) niet meer in staat bent om te werken. Een letselschadebureau zal er alles aan doen om die schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Het leed en verdriet dat u is aangedaan verdient namelijk compensatie: smartengeld. Ook die schade zal het bureau bij de aansprakelijke verhalen.

Vorig artikelWelk zakelijk energiecontract past bij jou?
Volgend artikelAsbest saneren? Altijd een professional inschakelen