Meer uit je Sales team halen?

0
811

De meeste ondernemers in de maakindustrie willen zich vooral focussen op het ontwikkelen en produceren van hun producten. Om een goed bedrijf te runnen is het belangrijk dat je de administratie goed op orde hebt. Lees hier tips om dit soort zaken makkelijker te maken.

CPQ software

Doormiddel van de CPQ software van het bedrijf Elfsquad, garandeer je vele voordelen voor je sales team. Zo kan je hiermee al binnen enkele minuten offertes laten maken. Het snel maken van offertes verhoogt de tevredenheid van je klanten, omdat ze sneller geholpen worden. Hiermee verklein je de kans dat ze bij een ander bedrijf het product afnemen. Tevens heb je door het gebruik van software minder kans op fouten in offertes. Nadat je klant de offerte heeft goedgekeurd kan de software ook de order aanmaken. De CPQ software is cloud- en webbased, waardoor je overal toegang kunt krijgen tot de software.

Timemanagement

Iedereen heeft evenveel tijd in de dag. Toch lijkt het alsof de ene persoon veel meer uitvoert in een dag. Hierbij speelt timemanagement een grote rol. Timemanagement houdt in dat jij zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat. Op deze manier kan je meer halen uit je werkdag. Bij timemanagement is het onder andere belangrijk om juist om te gaan met ad hoc zaken, goed te kunnen plannen en te kunnen prioriteren. Tevens is het belangrijk dat je medewerkers zich goed kunnen concentreren op werk. Waar de een zich beter kan concentreren in de ochtend kan de andere persoon zich beter concentreren in de avond. Ga daarom in gesprek met je medewerkers wanneer ze het beste werken. Mogelijk kan je hun werktijden hierop aanpassen.

Samenwerking

Om efficiënt te werken is het belangrijk dat jouw team goed kan samenwerken. Hiervoor zijn verschillende factoren van belang. Zo moet er een goede sfeer zijn in je team en moet er goed kunnen worden gecommuniceerd. Een goede sfeer in je team krijg je onder andere als je collega’s elkaar vertrouwen. Het regelmatig organiseren van teamuitjes en teambuildingactiviteiten kan hierbij helpen. Door regelmatig te communiceren met elkaar door bijvoorbeeld wekelijks een bijeenkomst verklein je de kans op miscommunicatie. Zorg er ook voor dat je medewerkers ook op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkeling. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de mail.  
 
Net als bij alle veranderingen is het belangrijk om een eerste stap te zetten. Het verbeteren van de samenwerking en werken aan timemanagement heeft meestal tijd nodig. Dit gaat namelijk niet in een keer. Wil je meteen een verandering in jouw bedrijf? Kies er dan eerst voor om je software aan te passen zodat je meteen efficiënter kunt gaan werken.

Vorig artikel3 tips om niet onnodig veel te betalen voor een magazijn
Volgend artikelSEO voor een groter online bereik