3 tips om niet onnodig veel te betalen voor een magazijn

0
1101

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een ruimte nodig om jouw voorraad op te slaan? Dan biedt een magazijn uitkomst. De aankoop of huur van zo’n pand kan je behoorlijk wat geld kosten. Helaas blijft het vaak niet alleen bij deze kosten, want je moet een magazijn namelijk ook nog inrichten. Al met al kunnen de kosten hierdoor flink oplopen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom zetten wij hier 3 tips op een rijtje om niet onnodig veel te betalen voor een magazijn.

1. Benut de ruimte zo efficiënt mogelijk

Magazijnruimte is niet goedkoop. Kijk er daarom niet raar van op als jouw maandlasten hoog uitvallen wanneer je een magazijn koopt of huurt. Het is uiteraard zonde om te betalen voor ruimte die je niet gebruikt. Benut de ruimte daarom zo efficiënt mogelijk. Dit lijkt misschien een open deur, maar toch zien we dat veel bedrijven een te groot magazijn hebben. Wil jij jezelf behoeden voor zo’n fout? Bereken dan eerst hoeveel ruimte je verwacht nodig te hebben. Op basis hiervan kun je inschatten hoe groot jouw magazijn moet zijn.

Een veelgemaakte fout in de zoektocht naar een magazijn is dat bedrijven enkel naar het vloeroppervlak kijken. Als jij je enkel hierop focust, betaal je vaak (veel) te veel voor een magazijn. Waarom? Omdat je in de meeste magazijnen ook de hoogte in kunt door de ruimte met stellingen in te richten. Hierdoor kun je in een magazijn met een relatief klein vloeroppervlak toch behoorlijk wat spullen kwijt.

2. Koop gebruikte magazijnstellingen

Hierboven haalden we al kort aan dat je een magazijn efficiënt in kunt richten met behulp van stellingen. Je gebruikt dan immers niet alleen de vloer om spullen op te slaan, maar je gaat ook de hoogte in. Dit kan uiteraard alleen als je over magazijnstellingen beschikt. Deze stellingen zijn helaas niet goedkoop. Toch hoef jij hier niet de hoofdprijs voor te betalen. Je kunt namelijk ook voor gebruikte magazijnstellingen kiezen. Doordat deze stellingen al eens door een ander bedrijf gebruikt zijn, ben je goedkoper uit dan wanneer je nieuwe magazijnstellingen koopt. Tweedehands stellingen zin vaak nog van goede kwaliteit, waardoor jij ze prima kunt gebruiken in jouw magazijn.

3. Overweeg stellingen te huren

Ben je nog niet zo lang geleden voor jezelf begonnen? Dan twijfel je misschien of jouw bedrijf een succes wordt. In dat geval kies je er waarschijnlijk voor om een magazijnruimte te huren in plaats van te kopen. Logisch, want je kunt dan snel weer van het pand af. Heb je ook stellingen nodig en wil je deze liever niet kopen? Geen probleem, want je kunt ook stellingen huren. Op deze manier voorkom je dat je in de opstartfase van jouw bedrijf al een aantal grote uitgaven moet doen.

Vorig artikelLeer je eigen sticker maken!
Volgend artikelMeer uit je Sales team halen?