The art of living succesfully: NLP

0
1488

Wil jij je ontwikkelen in de communicatie met jezelf en de buitenwereld, maar weet je niet hoe? Dan is NLP ofwel neurolinguïstisch programmeren misschien ist voor jou. Want NLP helpt je bij het maken van een betere versie van jou. Maak je geen zorgen over of het wel iets voor jou is. NLP is namelijk bestemd voor iedereen. 

Wat is NLP

In de jaren 70 onderzocht de hoogleraar linguïstiek John Grinder de ontwikkeling van communicatie en verandering. Dit deed hij samen met student computerwetenschappen Richard Bandler. John en Richard hadden aandacht voor psychologen. Ze wilden weten wat psychologen en andere therapeuten zo bijzonder maakten. Na  een langdurig onderzoek kwamen ze tot en conclusie. Het proces van communicatie is te beïnvloeden en is gebaseerd op neuropsychologie, cybernetica en taal. NLP wordt vandaag de dag nog gebruikt . Met NLP wordt gedoeld dat een mens uiteindelijk plezier haalt uit het leven en het leven prettig vindt. NLP wordt in verschillende branches gebruikt. NLP wordt gebruik in onderwijs, gezondheidszorg, management, verkoop, hulpverlening en persoonlijke groei. Zo zie je dat veel managers en adviseurs waarde hechten aan communicatie met werknemers en klanten. Ook zie je dat docenten veel waarde hechten aan betere leerprestaties van leerlingen. Door Middel van NLP, kun je dus een optimale voordeel halen uit je communicatie. Je kunt uiteindelijk motiverend, inspirerend en of overtuigend zijn. 

Hoe werkt NLP en wat kun je er mee? 

Zoals hierboven is vermeld, kun je NLP gebruiken voor verschillende doeleinden. Allereerst, ga je net zoals bij cognitieve gedragstherapie, aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens. Het gaat dan in zijn geheel om hoe je denkt en handelt. Hierna zul je anders kijken naar je ervaringen. Wat ook super mooi is aan NLP, is dat je je richt op de oplossingen ipv van de problemen. Je leert  uiteindelijk om dingen op persoonlijke en professionele vlak, anders in te zien. Ook zullen je relaties met anderen veranderen. Je zult leren om sneller een vertrouwensband te creëren en om je betrokkener en doelgerichter op stellen. Je leert uiteindelijk om om te gaan met problemen met jezelf en die van anderen. Je kunt een NLP opleiding van NLP Academie volgen om te groeien in je communicatie. 

NLP opleiding

Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, genieten van het leven en je communicatieve vaardigheden verbreden? Dan is een NLP opleiding een goede optie. Bij de NLP Academie kun je gemakkelijk een NLP opleiding volgen. Je hebt verschillende soorten opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld een cursus en of workshop volgen om de basis van NLP te leren kennen. Wil jij meer dan een kleine workshop of cursus? Dan kun je kiezen voor de NLP 2 day, de basis in 2 dagen programma. Deze duurt twee dagen en is effectief om grondig kennis op te doen. Je bent zeker dat je een NLP opleiding wilt doen, maar weet niet welke. Dan zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor de 15 daagse NLP practitioner, 15 daagse NLP Master Practioner, een 18 daagse NLP Trainers Training en of uiteindelijk een NLP coach opleiding.  Na de NLP coach opleiding ontvang je een certificaat.

Vorig artikelBen jij een buikslaper?
Volgend artikelHeeft mijn bedrijf baat bij ritplanningssoftware?