Heeft mijn bedrijf baat bij ritplanningssoftware?

0
1433

Heeft mijn bedrijf baat bij ritplanningssoftware?

Ritplanningssoftware is een softwaresysteem met algoritmes die helpen met de planning van uw transport. Alle opdrachten die binnenkomen worden automatisch verdeeld over uw voertuigen, zodat de ritplanning wordt geoptimaliseerd. Maar hoe weet u of u baat heeft bij ritplanning software?

Voordelen ritplanning software

Kan uw transportplanning efficiënter? Met software voor rittenplanning automatiseert u uw transportplanning door slimme algoritmes uw orders automatisch te laten verdelen over het beschikbare wagenpark. Het slepen van orders en tegelijkertijd rekening houden met factoren als venster- en levertijden, diverse voertuigprofielen, de gewichten, afmetingen en laadmeters van uw orders is een tijdrovende klus. 

Sleept u momenteel nog handmatig uw orders naar de juiste voertuigen? Een ritplanningssysteem biedt uitkomst. Dit levert het u op:

  • Verkorte plantijd;
  • Verbeterde efficiency;
  • Kostenbesparing door efficiënter transport;
  • Verhogen van uw beladingsgraad;
  • Meer overzicht in uw transportplanning;
  • Hogere marges;
  • Slimme inzet van het wagenpark.

Heb ik iets aan een ritplanningssysteem?

Genoeg redenen dus om uw transportplanning te automatiseren. U vraagt zich misschien af of u te klein bent voor een dergelijk systeem. Het antwoord is meestal nee. Het gaat namelijk niet om het aantal voertuigen, maar om de complexiteit. Planners missen door complexiteit al snel het overzicht om zo efficiënt mogelijk te werken. Het mooie van het ritplanningssysteem is dat het rekening houdt met meerdere restricties die van belang zijn voor de planning. Denk aan rij- en rusttijden, verblijftijden, kwalificaties van chauffeurs, voertuigprofielen en venster- en levertijden. Dit bespaart planners veel tijd.

En mijn planners dan?

Over planners gesproken, het is een misvatting dat u geen planners meer nodig heeft als u ritplanningssoftware aanschaft. Planners blijven noodzakelijk, het is de combinatie van de software en uw planners die het meeste resultaat oplevert. De planners besparen veel tijd en hebben meer overzicht door het systeem waardoor ze zich kunnen richten op andere belangrijke zaken, zoals strategie. Echter blijven de planners de controle houden, iets wat een systeem niet altijd kan.

Wat moet ik regelen om dit systeem optimaal te laten werken?

Een systeem werkt niet vanzelf. Het is belangrijk om eerst een aantal dingen op een rijtje te hebben. Hieronder vallen correcte data, de orders, de afleveradressen, de levertijden die zijn afgesproken en ga zo maar door. Dit klinkt als enorm veel werk, maar via een koppeling is het mogelijk om al deze informatie uit te wisselen. Dit scheelt u veel handmatig werk. 

Ritplanningssoftware van PTV

Wacht niet langer en automatiseer uw transportplanning, of u nu een groot of klein wagenpark heeft. Heeft u interesse in ritplanningssoftware? Of heeft u eerst nog een aantal vragen voor u een beslissing wilt nemen? Dan staan we bij PTV graag voor u klaar. Al vele bedrijven zijn u voorgegaan met de software van PTV. U bent altijd welkom om een oriënterende afspraak te  maken om de mogelijkheden te bespreken.

Vorig artikelThe art of living succesfully: NLP
Volgend artikelEen reachstacker kopen voor in jouw fabriek, hoe vind je de juiste?