Een reachstacker kopen voor in jouw fabriek, hoe vind je de juiste?

0
978

Een reachstacker is een hele grote machine, die eigenlijk niet voor particulier gebruik ingezet wordt. Zo’n groot apparaat wordt veel gebruikt op werkplaatsen en in fabrieken. Bij werkplaatsen kun je denken aan een autokerkhof, waarbij alle auto’s in elkaar geduwd worden en vervolgens op de vuilnisbelt terecht komen. De aankoop van een reacstacker dient zorgvuldig te gebeuren. In dit artikel lees je waar je op moet letten. 

 

Soorten reachstackers

Er zijn diverse soorten reachstackers die gebruikt worden over de hele wereld. Zo heb je bijvoorbeeld een reachstacker met oplegger. Dit is eigenlijk een grote versie van een heftruck en het kan zeer grote objecten tillen.

Er is ook een reachstacker met uitvouwbare armen. De maximale breedte hangt af van het attribuut dat verplaatst moet worden. Mocht er een auto opgetild dienen te worden, dan staan de armen niet ver uit elkaar. Indien er een container opgetild moet worden, is dit een ander verhaal. 

Ten slotte heb je nog de reachstacker met de wissellaadbak. Deze reachstacker heeft er een bak op zitten die op deze manier heel snel en met heel veel grip een zwaar attribuut kan optillen. Hier moet je alsnog niet onderdoor lopen, maar hierbij is er meestal wel erg veel grip. 

 

Waar worden reachstackers voor gebruikt

Reachstackers worden gebruikt voor diverse redenen. Zoals eerder benoemd worden ze gebruikt op werkplaatsen van autokerkhoven. Daarnaast zie je ze ook vaak bij havens terugkomen. Het kan een groot verschil maken in grootte van de reachstacker of hij zeecontainers op een boot moet dragen of de auto’s naar een stortplaats moet tillen. De benodigde kracht verschilt sterk per situatie. 

 

Hoeveel kost een reachstacker?

Een reachstacker kopen is erg prijzig, maar je dient het te zien als een investering voor de komende jaren. De prijs van een reachstacker hangt af van verschillende factoren. Is het een gebruikte of een nieuwe reachstacker? Het antwoord op deze vraag zorgt voor een flink verschil. Een tweedehands reachstacker is goedkoper, maar brengt wel risico’s met zich mee. Houd daar dan ook rekening mee bij de aankoop. 

Ook speelt het mee hoeveel kilo er gedragen kan worden met de reachstacker, dit zal ook afhangen van wat voor een soort reachstacker het gaat. Een reachstacker met een wissellaadbak heeft enorm veel grip en kan veel kilo’s aan, dit zal dan ook meer kosten dan een kleine reachstacker met minder bereik aan kilo’s.

 

 

Vorig artikelHeeft mijn bedrijf baat bij ritplanningssoftware?
Volgend artikelVertrouwelijkheidsverklaring