Ethereum wat is het en wat kan ik er mee?

0
848

Ethereum (ETH) is een gedecentraliseerd platform dat slimme contracten uitvoert, applicaties die draaien zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur, fraude of inmenging van derden. Ethereum is een open-source, openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform en besturingssysteem met slimme contractfunctionaliteit. Ether is een cryptocurrency waarvan de blockchain wordt gegenereerd door het Ethereum-platform. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties bouwen en implementeren. Een gedecentraliseerde applicatie of Dapp heeft een bepaald doel voor zijn gebruikers.

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd en openbaar digitaal grootboek dat wordt gebruikt om transacties op veel computers vast te leggen, zodat het record niet met terugwerkende kracht kan worden gewijzigd zonder de wijziging van alle volgende blokken en de samenspanning van het netwerk. Blockchains zijn van nature veilig en zijn een voorbeeld van een gedistribueerd computersysteem met een hoge Byzantijnse fouttolerantie. Met een blockchain is daarom gedecentraliseerde consensus bereikt. Dit maakt blockchains mogelijk geschikt voor het vastleggen van gebeurtenissen, medische dossiers en andere activiteiten op het gebied van documentbeheer, zoals identiteitsbeheer, transactieverwerking, documenteren van herkomst, traceerbaarheid van voedsel en stemmen.

Waar bewaar je Ethereum?

Ethereum is een cryptocurrency, dus je kunt het op speciale marketplaces houden, maar als je er iets mee wilt doen, moet je een Ethereum-wallet downloaden. Ether is de valuta van het Etherium-platform. Net zoals je geld op een bankrekening wordt bewaard, kun je jouw Ether in een Ethereum-portemonnee bewaren. Er zijn enkele Ethereum-wallets die je kunt gebruiken om je Ether op te slaan. Als je een wallet hebt gedownload kan je makkelijk via verschillende aanbieder Ethereum kopen.

Wat is Ethereum waard?

De prijs van Ether wordt bepaald door vraag en aanbod. Meer specifiek wordt het bepaald door de balans tussen het huidige aanbod van Ether en de huidige vraag van mensen die Ether willen kopen. Wanneer de vraag naar Ether hoog is, zal de prijs stijgen en wanneer de vraag laag is, zal de prijs dalen. Het lijkt veel op de olieprijs. Wanneer de vraag naar olie groot is, stijgt de prijs, en wanneer de vraag naar olie laag is, daalt de prijs. Ook hebben de marktontwikkelingen veel invloed op de prijs. Als er namelijk bekend wordt gemaakt dat een grote organisatie met Ethereum wilt gaan werken schieten de prijzen vaak omhoog. Dit zagen we namelijk ook met de Bitcoin toen Elon Musk aankondigde dat Tesla autos gekocht konden worden met Bitcoin.

Bestaan er meer cryptocurrencies?

Het antwoord is ja. Er zijn veel cryptocurrencies. Er zijn honderden cryptocurrencies. De meest populaire zijn Bitcoin, Dash, Litecoin, Monero, Zcash, Dogecoin en nog veel meer. Elke aparte currency heeft ook zijn eigen platform en blockchain. Elk weer met een ander soort plan.

Vorig artikelWat kan een incasso advocaat voor u betekenen?
Volgend artikelHoe zorg je ervoor dat zoekmachines je serieus nemen?