Wat kan een incasso advocaat voor u betekenen?

0
932

Wat moet u doen als er klanten zijn die niet betalen, of als je als particulier een debiteur hebt, die niet betaalt? Law & More is een incasso advocatenkantoor dat juridische dienstverlening biedt voor schulden. Zij heeft een team van specialisten die u kunnen helpen met al uw incassozaken. Ze hebben veel ervaring en kennis op dit gebied en zijn zeer succesvol in het verkrijgen van het geld van mensen die nalatig zijn met het betalen van schulden.

wat is het verschil tussen een incasso advocaat en een incassobureau?

Incassoadvocaten en incassobureaus hebben een soortgelijk doel: ze willen een debiteur een schuld laten betalen. Er zijn echter ook verschillen. Een incassobureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in incasso. Een incassobureau werkt samen met een advocatenkantoor om schulden te incasseren. Het incassobureau verzorgt de incassowerkzaamheden voor de klant. Het is goed om te weten dat bij een incassobureau er een advocaat aan te pas moet komen als een zaak met een vordering van meer dan € 25.000 voor de rechter moet komen. Bij een incasso advocaat ben je al meteen aan het juiste adres. Alle schulden kunnen worden behandeld door een advocaat. Met andere woorden, een incasso advocaat heeft daar geen extra hulp bij nodig. Een incassobureau kan natuurlijk ook een incasso advocaat inschakelen. Dit kan echter omslachtig zijn. Bij de incasso-advocaat is er slechts één loket, wat de communicatie een stuk makkelijker maakt.  De incasso advocaat incasseert namens de opdrachtgever de vordering. Dit betekent dat een cliënt zijn vordering ter incassering aan een advocaat kan geven en de advocaat zich zal inspannen om de vordering te incasseren.

Aanpak van een incasso advocaat

Een incassotraject begint met een analyse van de debiteur. Wie is de debiteur? Als het een bedrijf is, hoe ziet de jaarrekening er uit? Is er eigen vermogen? Zijn er activa? Vervolgens wordt er een e-mail of een brief gestuurd. De debiteur wordt gesommeerd om het verschuldigde bedrag per omgaande te betalen. Er wordt ook een deadline gesteld. Als de debiteur niet betaalt, gaat de incasso advocaat verder met het incassotraject. Als de debiteur niet betaalt, zoekt de incasso advocaat naar verdere maatregelen. De debiteur kan via het advocatenkantoor voor de rechter worden gedaagd. Voorafgaand aan de procedure kan de incasso advocaat ook beslag leggen op bijvoorbeeld het salaris, de bankrekening of de eigendommen van de debiteur. Na de rechterlijke uitspraak coördineert de incasso advocaat de executie van het vonnis. Indien er ondanks alle inspanningen geen betaling wordt ontvangen, kan de incasso advocaat assisteren bij het aanvragen van een faillissement van de debiteur. Hij kan ook optreden bij het aansprakelijk stellen van  bestuurders van een onderneming die zijn schulden niet betaald.

Advocaat in Eindhoven nodig?

Ben je opzoek naar een advocaat of specifiek een incasso advocaat, dan kan Law & More je helpen. Als je via internet zoekt op advocaat Eindhoven dan kom je al gauw op Law & More uit. Law & More advocatenkantoor kan je met meer juridische kwesties helpen dan alleen incasso vorderingen.

Vorig artikel3 feiten over groene zakelijke energie
Volgend artikelEthereum wat is het en wat kan ik er mee?