3 feiten over groene zakelijke energie

0
1347

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor groene stroom. Dit past namelijk helemaal binnen het duurzame plaatje dat menig consument en ondernemer nastreeft. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kun je op verschillende manieren beginnen met groen(er) ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld starten met zakelijk energie vergelijken bij de aanbieders van groene stroom. Wil je eerst meer weten over groene energie voordat je de keuze maakt voor zo’n contract? Dat komt goed uit: in dit artikel lees je meer over groene stroom voor je bedrijf.

Groene energie is beter voor het milieu

Een van de grootste redenen om over te stappen op een groen energiecontract is omdat je iets wil betekenen voor de wereld en het milieu. Feit is namelijk dat deze vorm van verantwoorde stroom beter is voor de aardbol dan grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide vormen energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij; bij groene stroom is dat veel minder. CO2 is schadelijk voor het milieu en zorgt er onder andere voor dat de aarde langzaam maar zeker opwarmt. Dat heeft grote effecten op alles dat leeft op de wereld. Wat ook interessant is om te weten, is dat groene energie wordt gehaald uit natuurlijke bronnen. Dat zijn bronnen die nooit op zullen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de wind en de zon. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen; bronnen die helaas niet onuitputtelijk zijn. Kort samengevat is de keuze voor een groen energiecontract dus een hele goede wanneer je voor het milieu en de wereld kiest.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Wat ook erg bijzonder is aan groene energie is het feit dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Wanneer je over zonnepanelen beschikt, wek je je eigen verantwoorde stroom op. De kans is groot dat je regelmatig wat zonnepanelen op daken op huizen om je heen tegenkomt. Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt namelijk toe. Dat is niet heel vreemd; er zijn heel wat voordelen te ontdekken aan zonnepanelen. Hierbij is het natuurlijk het meest belangrijk dat je op deze manier de CO2-uitstoot van je huishouden verlaagt. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van de prijzen op de energiemarkt. Gaan de tarieven daar ineens omhoog dan merk je daar niets van. Je maakt immers gebruik van je eigen groene energie. Je kunt dus wel zeggen dat je voor een deel zelfvoorzienend bent wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen. Na een jaar of acht (soms negen of tien, afhankelijk van het aantal zonnepanelen) heb je de investering er al uit, waarna je gebruik maakt van gratis stroom.

Groene zakelijke energie hoeft niet duur te zijn

Veel mensen hebben de overstap naar groene stroom nog niet gemaakt, omdat ze denken dat groene energie dure energie is. Het klopt dat deze vorm van stroom tot enkele jaren geleden duur was in vergelijking met grijze energie. Vandaag de dag kun je echter heel wat voordeel scoren op een groen energiecontract. Dat doe je door te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of mkb energie vergelijken. Hiervoor gebruik je een zogeheten zakelijke energievergelijker waarmee je direct op zoek gaat naar een goede deal. Het enige dat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Op basis daarvan kan de tool namelijk meerdere passende energiecontracten vinden. Omdat zakelijke energiebedrijven altijd nieuwe zakelijke klanten willen trekken, zul je zien dat er volop keuze is waarbij de prijzen écht aantrekkelijk zijn. Zolang je energie blijft vergelijken, zul je zien dat je nooit te veel hoeft te betalen voor groene energie.

Vorig artikelAir casters
Volgend artikelWat kan een incasso advocaat voor u betekenen?