Magento webshop inrichten: zo pak je het professioneel aan

0
901

Veel grote retailers maken gebruik van Magento als het gaat om de inrichting van een webshop. Heb je serieuze plannen met je onderneming en wil je de online verkoop van je producten grootschalig aanpakken? Denk er dan ook zeker aan om voor een webwinkel via Magento te kiezen. Dit zijn onze tips om het goed aan te pakken.

Magento website laten maken

Als je het echt grondig wilt aanpakken, is het aan te raden om het maken van de webshop uit te besteden. Een Magento professional weet immers goed hoe dit het beste kan worden gedaan! De expert kent alle ins en outs van het systeem – om op die manier een website in te richten die aan alle moderne snufjes voldoet. Je bespaart er ook nog eens flink wat tijd mee: zo kun je je op andere zaken binnen je bedrijf richten. Uiteraard is het vervolgens wel mogelijk om kleine aanpassingen binnen je website zelf te doen: het systeem is vrij eenvoudig te begrijpen, ook als leek.

Magento webshop zelf maken

Wil je de Magento webshop liever zelf maken? Dat is tevens een optie, zeker als je wat handiger bent in websites maken of dat al eerder hebt gedaan. Het is wel verstandig om vooraf tutorials en handleidingen op te zoeken, zodat je zeker weet dat je de website op de juiste manier inricht. Gelukkig wordt er online al veel uitgelegd over de inrichting van een goede en overzichtelijke website. Trek er ook zeker voldoende tijd voor uit om de website helemaal naar wens in te kunnen richten: dit gaat langer duren dan je vooraf misschien denkt. Het zijn namelijk ook juist de laatste aanpassingen, de finishing touches, die nog flink wat tijd in beslag kunnen nemen. Als je die tijd hebt, is dat natuurlijk prima.

Handleidingen en tutorials gebruiken

We noemden het hierboven al kort: maak gebruik van handleidingen en tutorials. Je kunt namelijk gewoon in het wilde weg beginnen met het inrichten van de site, maar dan is de kans groot dat je verderop weer tegen problemen aanloopt. Alle onderdelen van de website zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden: daarom kun je het maar beter vanaf de basis al doordacht aanpakken.

Voorbeelden bekijken

Vergeet ook niet om voorbeelden te bekijken, om zo dichter bij jouw ideale Magento webshop te komen! Bepaalde elementen kun je eenvoudig namaken om een soortgelijke look op jouw website te creëren. Je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden!

Webshop up to date houden

Probeer tot slot om de inrichting van je webshop netjes bij te houden. Innovaties volgen elkaar snel op – het is verstandig om daarop in te spelen. Het voordeel aan Magento is dat het systeem  flexibel, uitbreidbaar en schaalbaar is. Aanpassingen zijn snel doorgevoerd, waarna je site weer een lange tijd meekan!

Vorig artikelHoe zorg je ervoor dat zoekmachines je serieus nemen?
Volgend artikelOp zoek naar een geschikt congrescentrum