Hoe kunnen eiwitshakes je helpen af te vallen?

0
1373

Als je graag wat kilootjes kwijt wilt en het gaat je niet snel genoeg dan zou je kunnen overwegen om af en toe een goede eiwitshake of fatburner te nemen. Na elke training hebben je spieren eiwitten nodig om te herstellen, en hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je verbranding is. Spiermassa kweken is dus belangrijk, en zo kan een eiwitshake je helpen afvallen. Je kunt echter ook een zogeheten fatburner shake nemen op de dagen dat je gaat sporten. Deze is zo samengesteld dat de verbranding in je lichaam wordt verhoogd, waardoor je dus meer calorieën verbrandt dan je normaal zou doen.

Zo’n fatburner shake is perfect op de dagen dat je sport, omdat je zo sneller gewicht verliest. Hij doet dus letterlijk wat de naam al zegt – vet verbranden, maar dan extra snel. Het is een hele makkelijke manier om tijdens je training meer calorieën te verbranden, maar het kan je ook helpen tijdens een lange wandeling waarbij je stevig doorloopt meer te verbranden. Het is echter wel zo dat hoe fanatieker je traint, hoe meer effect de fatburner zal hebben.

Wat doet een pre workout shake precies?

Naast een fatburner kan ook een pre workout shake je helpen sneller gewicht te verliezen. Je zult daar namelijk flink voor moeten trainen, en dat is niet altijd makkelijk vol te houden. Een pre workout poeder geeft je spieren precies de energie die ze nodig hebben, in de vorm van diverse koolhydraten. Nu denk je misschien dat je die koolhydraten ook in vaste vorm (oftewel als voeding) kunt eten voor de training, maar dan zit je wel met een hele volle maag. Dat vindt niemand lekker trainen, vandaar dat dit soort pre workout shakes steeds populairder worden.

Supplementen om sneller af te vallen en gespierder te worden

Er zijn heel wat supplementen op de markt om sneller af te kunnen vallen (een fatburner), sneller spieren op te kunnen bouwen (whey proteïne shakes) en zelfs om tijdens een training extra kracht te hebben (creatine). Al deze poeders kun je gerust vlak voor de training innemen, want doordat je ze mengt met water of melk verwerkt je maag het heel snel. Dit in tegenstelling tot een complete maaltijd, waar je tijdens het trainen zeker last van gaat krijgen.

Al deze supplementen zijn dus zeker aan te raden als je sneller en beter resultaat wilt. Welke je kiest is afhankelijk van hoe jouw voedingspatroon er uitziet en waar je eventuele tekorten hebt. Je kunt moeite hebben met het volhouden van trainingen, maar ook merken dat je spieren traag herstellen. Dit is dus voor iedereen anders, maar in beide gevallen is er een geschikt supplement dat je kan helpen. Maar let op: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Vorig artikelAsbest saneren? Altijd een professional inschakelen
Volgend artikelBen jij een buikslaper?