Ben jij een buikslaper?

0
1172

Slapen doen we allemaal, maar de manier waarop verschilt vaak per persoon. De een slaat op zijn buik, dan ander op zijn rug en sommige mensen wisselen de hele nacht door van rug, naar zij. Omdat er iedereen anders slaapt zijn er ook verschillende soorten kussens. Zo kan jij een kussen kiezen die het best bij jou manier van slapen past. In deze blog vertellen we hoe je een kussen kan kiezen die het beste bij jouw slaapgewoontes past.

Er bestaat geen universeel kussen, omdat iedereen andere slaapgewoonten en voorkeuren heeft. Bij het kiezen van een kussen zijn verschillende factoren belangrijk. Naast je slaaphouding is natuurlijk ook je persoonlijke voorkeur belangrijk. Daarnaast hebben je matras en lichaamsmaten ook invloed op de keuze.

Wat voor slaper ben jij?

Er zijn in totaal drie slapers te onderscheiden van elkaar: de rug slaper, de zijslaper en de buikslaper. Slaap jij altijd op je buik? Dan ben je een buikslaper. Dit is goed om te weten, omdat een ideaal kussen voor een buikslaper andere eigenschappen heeft dan een kussen dat geschikt is voor een zijslaper of een rug slaper. Een klein percentage mensen slaapt het beste door op de buik te liggen. Wist je dat het eigenlijk het minst goed is om op je buik te slapen? Wanneer je op je buik in slaap valt, dan staat je nek onder druk. Bovendien staan je nekwervels en rugwervels scheef ten opzichte van elkaar. Daarom is het van belang om een goed hoofdkussen te hebben.

Kussen voor buikslapers

Het beste kussen voor een buikslaper is een buikslaap kussen, deze is dun kussen met een beperkte vulling, zodat de nek- en ruggenwervels op één lijn zitten en zo min mogelijk belast worden, maar niet ieder dun en soepel kussen is geschikt voor buikslapers. Er moet ook rekening gehouden worden met andere factoren. Zo is onder andere de hardheid van uw matras cruciaal bij het selecteren van de juiste kussen voor u als buikslaper. Een te hard of te zacht matras kan op zichzelf al leiden tot rugklachten. Een andere belangrijke factor bij het uitzoeken voor een nieuw kussen voor u als buikslaper is de schouderzone. Bij buikslapers liggen de armen vaak gebogen bij het hoofd. Heeft u niet een goed kussen voor een buikslaper? Dan kunt u een vreemde houding aannemen, omdat u uw schouder niet goed kunt plaatsen. Met een schouderuitsparing in het kussen voorkomt u dat de spieren in uw schouder te veel onder druk staan. Daarom kan een kussen met een schouderuitsparing ook een goede optie zijn voor u als buikslaper.

Ben jij een buikslaper en ervaar je soms nek of rugklachten? Kijk dan eens kritisch naar jouw matras en hoofdkussen. Wie weet heb jij een kussen nodig die beter bij jouw slaaphouding past. Een nieuwe kussen zou jouw nek of rugklachten kunnen verminderen.

 

Vorig artikelHoe kunnen eiwitshakes je helpen af te vallen?
Volgend artikelThe art of living succesfully: NLP