Deze apparatuur heb je nodig voor het magazijn

0
610

Je hoeft geen magazijnbeheerder of specialist te zijn om te begrijpen hoe belangrijk het is om over de juiste apparatuur te beschikken. De juiste apparatuur zorgt in feite voor een efficiënte doorstroming in je magazijn. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten apparatuur die je kunt gebruiken voor het magazijn. Je kunt er enkelen uitkiezen die voldoen aan je behoeftes. Welke zijn dat? Lees hier verder!

Draagarmstelling

Een draagarmstelling is handig voor verticale opslag. Je kunt het naar behoefte uitschuiven of intrekken om voorwerpen van verschillende afmetingen en vormen op te bergen. Deze stelling is dus erg flexibel. Het kan ook eenvoudig worden gewijzigd om te voldoen aan de lay-out en ruimte beperkingen van je magazijn. Met aanpasbare, flexibele en sterke draagarmstellingen behoort vloer opslag in je magazijn tot het verleden. Draagarmstellingen zijn vrij eenvoudig van vorm. Ze hebben twee kleine rekken aan elk uiteinde van een lange I-balk. Er zijn geen componenten erboven die het zicht of de toegankelijkheid beperken. Medewerkers van magazijnen en distributiecentra hebben gemakkelijk toegang tot materialen op alle niveaus van draagarmstellingen.

Magazijnstelling

Een magazijnstelling is een type mechanisch opslagrek waarin de lastdragende componenten in het draagframe zijn ingebouwd. Dit elimineert de noodzaak van afzonderlijke verticale geleiders of ladingzekeringen. Magazijnstellingen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen, namelijk het rooster, magazijnstellingen, palletstellingen en drive-in opslag. Raster magazijnstellingen hebben meerdere niveaus die worden ondersteund door stalen staanders. Elke staander heeft gaten die door de bodemplaat zijn geboord om met bouten aan de vloer of het plafond van de rackbay te worden bevestigd. Hierdoor kan het een kolom met planken over het bovenoppervlak ondersteunen.

Telescopische transportband

Telescopische transportbanden worden gebruikt om items van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Ze kunnen worden gebruikt in een magazijn, fabriek of elke andere plaats waar het nodig is. Transportbanden zijn meestal gemaakt van staal, aluminium of plastic en ze zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van hun doel. Je hebt een telescopische transportband nodig als je zware voorwerpen snel wilt verplaatsen zonder ze handmatig te hoeven tillen. Op deze manier kun je ook geld besparen op arbeidskosten omdat werknemers die zware voorwerpen niet meer hoeven te tillen.

 

Vorig artikelWerken als au-pair: dit moet je praktisch regelen
Volgend artikelJouw ultieme gids om een succesvolle freelancer te worden