Werken als au-pair: dit moet je praktisch regelen

0
817

Als au-pair werken in het buitenland is een gemakkelijke manier om buitenlandervaring op te doen en er ook nog geld mee te verdienen. Daarom gaan er jaarlijks duizenden mensen aan de slag als au-pair. Start jij binnenkort als au-pair? Vergeet dan niet om deze praktische zaken goed te regelen.

Locatie en regels

Over de hele wereld is er vraag naar au-pairs, dit betekent dan ook dat je op de meest gave plekken op de wereld aan de slag kunt als au-pair. Zowel binnen Europa als buiten Europa in bijvoorbeeld Amerika of Australië. Hoewel, een land buiten Europa een gave ervaring is, kost het ook meer regel- en uitzoekwerk. Zo heb je in zowel Australië als Amerika een visum nodig om te mogen werken als au-pair. In Australië betreft het een zogenaamde Working Holiday Visa en in Amerika het J-1-Visum.

Als je binnen Europa aan de slag gaat als au-pair, dan hoef je geen visum aan te vragen, maar ben je wel verplicht om je te registreren in het land waar je aan de slag gaat. Je ontvangt dan een speciale registratiekaart die je nodig kunt hebben om praktische zaken te regelen in je au-pair land.

Zorgverzekering

Ook in het buitenland wil jij verzekerd zijn van goede gezondheidszorg, daarom is het belangrijk om van te voren goed uit te zoeken of jij je Nederlandse zorgverzekering kunt aanhouden tijdens je werk als au-pair. Dit ligt vooral aan de duur van je werkzaamheden. Ga je korter dan drie maanden naar het buitenland? Dan kun je je Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Als je langer dan drie maanden gaat werken als au-pair, dan kun je je het beste inschrijven in het land waar je gaat werken en daar een zorgverzekering aanvragen. Zo weet je zeker dat de zorg vergoed wordt als je die nodig hebt.

Staat werk als au-pair op de planning voor 2023? Kijk dan nu alvast na of je de beste zorgverzekering hebt voor jouw situatie of dat je liever wilt switchen aan het eind van het jaar. Een goede zorgverzekeraar voor au-pairs heeft een uitgebreide buitenlanddekking of wellicht zelfs een speciale “kort verblijf in het buitenland verzekering” waarmee extra kosten gedekt worden in het buitenland.

Reisverzekering

Tijdens je verblijf in het buitenland wil je niet alleen jezelf goed verzekeren, maar ook de spullen die je meeneemt. Zo heb je waarschijnlijk een goede laptop mee om ‘s avonds op te Netflixen. Of wellicht heb je wel een spiegelreflexcamera gekocht om alle mooie momenten in het buitenland vast te leggen. Deze spullen wil je graag goed verzekerd meenemen, daarom is een goede reisverzekering cruciaal. Aangezien jij langer naar het buitenland gaat, is het verstandig om meteen te investeren in een doorlopende reisverzekering. Bekijk hierbij ook goed de voorwaarden en polissen en kies een reisverzekering die goed aansluit bij jouw werkzaamheden als au-pair.

Vorig artikelBings Ads: het alternatief op Google
Volgend artikelDeze apparatuur heb je nodig voor het magazijn