De voordelen van Shopify

0
699

Voor wie actief is in de wereld van E-commerce, heeft ongetwijfeld vaak het platform Shopify voorbij zien komen. De kans dat je hier zelf gebruik van maakt is ook zeer aannemelijk. Samen met WordPress, zijn dit de meest populaire platformen als het gaat om het bouwen van een website of webshop. De reden waarom veel mensen voor Shopify kiezen, is omdat het relatief eenvoudig werkt, zelfs zonder kennis kun je succesvol een webshop bouwen. Dit is voor een website of shop in WordPress vaak net allemaal iets complexer. Om je een idee te geven welke voordelen Shopify allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Wat is Shopify?

Voordat we verder gaan met de voordelen van een shopify webshop laten maken, Is het wel zo handig dat je ook weet wat het precies is. Shopify is een platform waarop jij je eigen website of webshop kunt maken. Het grote voordeel van Shopify is dat het relatief eenvoudig is en zelfs zonder enige kennis kan worden gebruikt voor het maken van een website. Vooral onder beginnende ondernemers is dit platform enorm populair en is het ook perfect voor bijvoorbeeld het opzetten van een dropshipping website. Doordat jij je website direct kunt koppelen met allerlei verschillende kanalen, is het starten een fluitje van een cent.

De voordelen

Shopify heeft allerlei verschillende voordelen. Het eerste voordeel is dat je werkt met een aantal verschillende templates. Dat wil zeggen dat jij in enkele minuten de basis van je website hebt staan. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het toevoegen van je eigen foto’s, teksten en producten. Zo hoef je dus niet na te denken over hoe je website eruit komt te zien en hoef je er alleen over na te denken welke kleuren je wilt gebruiken. Zo kun je dus snel aan de slag met de commerciële zaken, wat immers precies is waar het allemaal om draait. Daarnaast kun jij je webshop direct koppelen met allerlei verschillende platformen, zoals bijvoorbeeld bol.com. Zo kun je direct meerdere verkoopkanalen aanboren, waardoor je sneller kunt doorgroeien. Je creëert hiermee direct meerdere inkomstenstromen.

Verschillende abonnementen

Voor wie net begint met Shopify, heeft waarschijnlijk aan een ‘basic’ abonnement voldoende. Op deze manier kun je kennis maken met het platform en kun je een handje vol producten toevoegen. Heb je een wat groter assortiment en wil je alle touwtjes zelf in handen hebben, dan kun je beter kiezen voor een shopify plus abonnement. Met dit abonnement kun je allerlei verschillende zaken aanpassen en je website volledig naar je eigen hand zetten.

Vorig artikelWelke kwaliteiten moet je hebben als beroepsverkeersregelaar?
Volgend artikelStabiele en snelle internetverbinding