De beste hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven

0
135

Lacht het leven je op dit moment niet toe? Heb je bijvoorbeeld te horen gekregen dat je ziek bent? Of heb je al langer last van gezondheidsproblemen? Je krijgt in dat geval veel op je bordje. Je hebt met je gezondheid te dealen, maar ook nog met andere belangrijke zaken. Kun je bijvoorbeeld wel in huis blijven wonen?

In veel gevallen kun je gelukkig in huis blijven wonen. Wel is het daarbij veelal een feit dat je aanpassingen aan je huis moet verrichten. Daarvoor bestaan gelukkig tegenwoordig veel geschikte hulpmiddelen.

Een traplift

Een van de beste hulpmiddelen is zonder twijfel een traplift. Of beter gezegd: dat zijn de Wmo trapliften. Dit houdt in dat je een traplift in je woning geplaatst krijgt, waarvoor de gemeente alle kosten betaalt. Je hoeft zelf alleen maar de eigen bijdrage van €19 per maand te betalen.

Met een traplift kun je in je huidige woning blijven wonen. De traplift zorgt er immers voor dat je gewoon nog naar de bovenste etage kunt gaan. Een verhuizing naar een gelijkvloerse woning is hierdoor niet aan de orde.

De trapliften zijn bovendien steeds slimmer en beter geworden. Zo maken de liften een stuk minder lawaai ten opzichte van eerst. Ook is het mogelijk om bij/op elk soort trap een traplift te monteren. Dus ook bij trappen met een bocht.

Grijpstangen en/of steunrails

Heb je moeite om je evenwicht te bewaren? Of om bijvoorbeeld op te staan? Dan heb je in je woning baat bij grijpstangen en/of steunrails. Je kunt je aan zo’n stang of rails vasthouden en je kunt je ook hieraan omhoog trekken. Hierdoor kun je gebruik van bijvoorbeeld je badkamer of toilet blijven maken.

Smart home apparaten

Voor veel mensen bieden smart home apparaten veel mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld moeite om op te staan en naar een lamp te lopen? Dan maak je idealiter gebruik van slimme verlichting. Je kunt met een afstandsbediening, vanuit je luie stoel, gewoon de lamp aan en uitzetten. Dat is toch wel heel erg prettig, niet waar?

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van smart home apparaten. Ook allerlei keukenapparaten en de thermostaat zijn inmiddels slim.

Wandelhulpmiddelen

In je woning kun je van meerdere soorten wandelhulpmiddelen gebruik maken. Onder meer wandelstokken, krukken en rollators zijn hier voorbeelden van. Lukt het niet meer om zelfstandig te wandelen? Dan biedt bijvoorbeeld een scootmobiel uitkomst. Er bestaan zelfs als scootmobielen die uiterst geschikt voor gebruik binnenshuis zijn. Deze varianten zijn een stuk slanker uitgevoerd.

Noodoproepsystemen

Tot slot is het verstandig om voor een noodoproepsysteem in huis te kiezen. Met bijvoorbeeld een draagbare noodknop kun je snel om hulp vragen. Dit is wenselijk als je onverhoopt ten val bent gekomen. Of als er sprake is van een noodsituatie.

Langer thuis blijven wonen, is in de meeste situaties mogelijk. Wel is het veelal zo dat aanpassingen aan de woning verricht moeten worden. Gelukkig kun je hiervoor uit een breed gamma van hulpmiddelen kiezen.

Vorig artikelWaarom technische detachering in Nederland een game-changer is!
Volgend artikelOntdek de voordelen van het verkopen van je facturen