Gaming PC kopen?

0
1572

De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent voor de meesten onder ons: veel vrije tijd! Hartstikke leuk natuurlijk, maar aangezien het in Nederland niet altijd strand of zwembad weer is moet je op zoek naar andere activiteiten om te doen. Een zeer geliefde hobby, die vooral in de zomervakantie weer goed opgepakt kan worden, is gamen. En om hier zo goed mogelijk van te genieten, is het belangrijk dat je een goede Gaming PC hebt. Ben je van plan om een nieuwe Gaming PC aan te schaffen? Lees dan deze blog met een aantal punten waar je over na kan denken.

Wat voor games speel ik?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je van plan bent een Gaming PC te kopen, is toch wel wat voor soort games je wil gaan spelen. Wat voor soort games je namelijk speelt, bepaalt wat voor videokaart je nodig hebt. De videokaart is waarschijnlijk wel het meest belangrijke onderdeel van je hele gaming laptop. Een videokaart regelt dat het beeldsignaal van je computer ook daadwerkelijk naar je beeldscherm gaat. Videokaarten worden ook wel grafische kaarten genoemd. Deze bepalen de hoeveelheid frames per seconde (fps). Ook hangt het van je videokaart af op welke resolutie je game nog speelbaar blijft. Een basis videokaart is voldoende voor simpele en/of oudere games. Denk hierbij aan spellen als The Sims  of Rollercoaster Tycoon. Speel je echter veel zwaardere games, oftewel de wat modernere games, dan zal je ook een meer geavanceerde videokaart nodig hebben. Een voorbeeld van een zwaardere game is het bekende Fortnite. Met de beste videokaarten op dit moment kan je games met 60 frames per seconde spelen in 4K resolutie! Maak voor jezelf wel een afweging of je dit daadwerkelijk nodig hebt, aan betere specificaties hangen ook altijd hogere prijskaartjes.

Beeldscherm

Een andere keuze die je moet maken is wat voor beeldscherm je wil hebben. Je kan ervoor kiezen om het beeldscherm van de laptop zelf te gebruiken. Hierbij kan je kiezen uit verschillende formaten. Als je de laptop vaak mee neemt in bijvoorbeeld de trein kan een kleinere doorsnee makkelijk zijn. Deze past vaak beter in je tas en het scheelt ook in gewicht. Speel je voornamelijk thuis, kan een groter beeldscherm een betere ervaring geven. Wil je het nog grootser aanpakken, dan kan je een extra monitor bestellen. Deze kan je aansluiten op je laptop en zo kan je of met twee schermen naast elkaar gamen, of alleen de (grotere) monitor gebruiken als scherm.

Vorig artikelDe ideale werkplek
Volgend artikelHandige tips voor het kopen van een nieuwe game PC