Handige tips voor het kopen van een nieuwe game PC

0
2013

Ben jij een fanatieke gamer? Dan is jouw pc waarschijnlijk jouw belangrijkste item. Zonder deze pc kan je namelijk je games niet spelen, een belangrijk voorwerp dus. Maar wat als je huidige pc niet voldoet aan je wensen en eisen of wat als je net komt kijken in het gamewereldje? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een echte game pc. In dit blog een paar handige tips om het kopen van zo’n pc een stuk makkelijker te maken.

Kant-en-klaar of zelf samenstellen

Er bestaan kant-en-klare game pc maar tegenwoordig kan je deze pc ook helemaal zelf samenstellen en steeds meer mensen maken daar gebruik van. Waarom? Omdat de pc op die manier volledig op jouw wensen en behoefte is afgestemd. De ene wil namelijk een veel groter werkgeheugen terwijl de ander juist de videokaart het meest belangrijk vindt. Iedere game vraagt weer iets anders van je computer en dan je, als fanatieke gamer natuurlijk, het liefst wel dat je computer daar helemaal op ingesteld is. De standaard onderdelen zijn over het algemeen vaak al op voorraad. Dit betekent dat jouw computer dus meteen in elkaar gezet kan worden. Een game pc samenstellen was nog nooit zo makkelijk en daardoor heb je hem bijna altijd ook al meteen binnen enkele dagen in huis.

Staar je niet blind op je budget

Ja, een game pc is duurder dan een normale pc maar het hoeft ook geen duizenden euro’s te kosten. Voor een schappelijk bedrag heb je namelijk ook prima modellen die aan jouw wensen en eisen voldoen. Heb je 1.000 euro tot je beschikking? Ga dan niet meteen voor dat model van dat bedrag. Kijk gewoon is een beetje rond en je zult merken dat je ook voor minder geld een prima exemplaar hebt. Houd je meteen wat geld over voor die nieuwe game die binnenkort uitkomt.

Check de belangrijkste onderdelen

Wees voor jezelf bewust wat de belangrijkste onderdelen van een game pc zijn en hoe die bij hou game pc worden verwerkt. Het gaat hierbij om de processor, het geheugen en de videokaart. Deze kunnen verschillende capaciteiten hebben. Check dus goed of de capaciteit ook voldoet aan jouw verwachting. Heb je nog een beetje budget over? Dan is een SSD opslag ook zeker een aanrader. Dit is een Solid State Drive en tot wel 10x sneller dan je gewone harde schijf. Wil je echt voor snel gaan, dan kunnen we je deze investering zeker aanbevelen.

Vorig artikelGaming PC kopen?
Volgend artikelZelf een buitenterras maken? Zo doe je dat!