Welk zakelijk energiecontract past bij jou?

0
1283

Iedere ondernemer met een eigen kantoorpand moet over een zakelijk energiecontract beschikken. Een kantoor zonder verwarming of verlichting is immers wel erg sober. Wanneer je net bent begonnen met het ondernemerschap is het wellicht moeilijk om direct een goed energiecontract te kiezen. Althans; wanneer je niet de moeite neemt om je te verdiepen in contracten omtrent mkb energie en de verschillende aanbiedingen die er zijn. Je bent niet voor niets bij dit artikel uitgekomen, dus de interesse in een zakelijk energiecontract is er in ieder geval. Waar je allemaal op moet letten bij het uitkiezen van een energiecontract lees je in dit artikel.

Heb je grootzakelijke of kleinzakelijke energie nodig?

Een van de eerste punten waar je naar moet kijken, is of je een energiecontract omtrent grootzakelijke of kleinzakelijke energie nodig hebt. Het is goed om te weten dat vrijwel alle zzp’ers en de meeste mkb’ers een kleinzakelijk energiecontract nodig hebben. Ieder bedrijf dat over een energieaansluiting beschikt met een capaciteit die kleiner is dan 3 x 80 Ampère is een kleinzakelijke verbruiker. Zij hebben ook een aansluiting voor gas die kleiner is dan 40m3 per uur. Is de aansluiting van beide onderdelen groter? Dan ben je een grootzakelijke verbruiker van zakelijke energie. Grootzakelijke energieverbruikers ontvangen twee facturen: één factuur van het energiebedrijf en één van de netbeheerder. Daarnaast betalen grootzakelijke verbruikers alleen voor de energie die ze daadwerkelijk verbruiken. Kleinzakelijke verbruikers betalen een vast bedrag per maand en moeten aan het eind van het jaar iets bijbetalen of krijgen iets terug.

Kies je voor grijze of groene energie?

Iets waar je ook over na moet denken, is de keuze tussen grijze en groene zakelijke energie. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen voor een groen zakelijk energiecontract. Dat is niet heel vreemd: duurzaamheid is een ontzettend hot item in de huidige samenleving. De voordelen van groene energie worden alsmaar interessanter: zo is deze vorm van energie beter voor het behoud van de wereld en kun je uiteindelijk flink wat geld besparen, helemaal wanneer je je eigen verantwoorde energie gaat opwekken. Natuurlijk kun je ook nog gewoon voor grijze stroom gaan wanneer je dat wilt. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat de Nederlandse overheid bedrijven in ons land stimuleert om energiebesparende maatregelen te treffen binnen hun onderneming. Heb je dus nu de keuze voor een zakelijk energiecontract dan is het zeker aan te raden om eens naar de mogelijkheden van groene stroom te kijken.

Hoe vind ik de beste energiedeal?

Tot slot is het een aanrader om even goed te zitten voor het uitkiezen van een passend energiecontract. Er is tegenwoordig zoveel aanbod dat er altijd wel een goede aanbieding tussen moet zitten. Wanneer je op zoek bent naar een zakelijk energiecontract is het aan te raden om altijd een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Met zo’n vergelijker vind je namelijk altijd de beste deal op het gebied van zakelijke energie of energie mkb. Op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker die je direct kunt gebruiken. Hiervoor heb je je jaarlijkse verbruik nodig en moet je enkele zaken weten. Filter bijvoorbeeld op grijze of groene energie en kies bijvoorbeeld voor een energiecontract met een vast of flexibel tarief. Vervolgens krijg je het complete aanbod te zien voor jouw situatie. Kies daar een passend energiecontract uit en je betaalt sowieso niet te veel voor je zakelijke energie. Onze tip: blijf altijd zakelijk energie vergelijken. Daarmee scoor je namelijk altijd de beste aanbieding, omdat je hiermee een heel compleet overzicht te zien krijgt. Het kost je amper tijd, terwijl je er uiteindelijk veel geld mee bespaart.

Vorig artikelDe eerste sneeuw is geland
Volgend artikelWat te doen na een ongeval?