Hoe maak je het jezelf wat minder moeilijk?

0
966

Bedrijfseigenaren hebben, over het algemeen, één ding gemeen: het zijn enorme perfectionisten. Dat is, natuurlijk, een goed uitgangspunt, maar het kan ook een flink struikelblok blijken te zijn. Je moet, als bedrijfseigenaar, wel zaken uit handen kunnen geven en erop kunnen vertrouwen dat ook andere mensen hun uiterste best doen om opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Dat valt soms nog niet mee. Zeker als er veel geld gemoeid is bij deze opdrachten of als de opdrachten eruit bestaan om ervoor te zorgen dat er voldoende personeel aanwezig is tijdens bepaalde diensten.

Ga voor nieuwe technieken

Ook in het plannen zijn steeds weer ontwikkelingen. Denk dan een app speciaal voor de personeelsplanning. Zo’n personeelsplanning app werkt erg gemakkelijk en foutloos. Je moet alleen vooraf ingeven welke personeelsleden wanneer werken en welke uren er gemaakt moeten worden. Is er een keer een zieke of is er een vakantieperiode? Dan kan de planning heel gemakkelijk worden aangepast in deze app. Je hoeft dus niet iedere keer weer een nieuw rooster te maken, te printen en op de prikborden in het bedrijf te hangen. Ook hoef je je medewerkers niet meer te mailen. Met deze app krijgen ze simpelweg een pushmelding en zijn ze altijd weer op de hoogte.

Koppel de app met een inkloksysteem

Om het jezelf nog iets minder moeilijk te maken, kun je een inkloksysteem koppelen aan de personeelsplanning app. Je kunt dan nog beter in de gaten houden of medewerkers wel op tijd inklokken. Ook als jij er niet bij bent, bijvoorbeeld doordat jij op een andere locatie aan het werk bent. Je kunt op die manier eenvoudig uren registreren. Je koppelt het inkloksysteem aan de personeelsplanning app en zo heb je in één keer duidelijk of alle uren zijn gemaakt én welke bedragen moeten worden betaald aan het eind van de maand.

Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen zorgvuldig omgaat met deze app en de gekoppelde functies, maar als alles goed is ingericht, dan is dat een last minder op jouw schouders!

Vorig artikelWat moet ik regelen voor mijn start-up?
Volgend artikelBeginnen met Google Ads: 4 tips