Wat moet ik regelen voor mijn start-up?

0
1050

Hoera! Je hebt eindelijk de moed en motivatie gekregen om je eigen bedrijf te starten. Je gooit jezelf in de bedrijfswereld en bent klaar voor een nieuwe uitdaging. Je moet natuurlijk wel een sterk plan en genoeg motivatie hebben om je bedrijf op gang te krijgen en op gang te houden. Het opzetten van een bedrijf vergt namelijk genoeg energie. Hier worden een aantal zaken besproken die je moet regelen als je een eigen bedrijf begint.

Netwerken

Als je een bedrijf start dan moet je eerst een goede bedrijfspitch hebben. Verkoop je bedrijf binnen 1 minuut. Zet in weinig, maar krachtige, woorden waar jouw bedrijf voor staat. Ga naar netwerkevenementen om je bedrijfspitch aan mensen voor te leggen en je product of dienst te verkopen. Leg met deze pitch uit welk probleem je met jouw product of dienst wilt oplossen en hoe jij deze oplossing biedt. Omring jezelf op een netwerkevenement met adviseurs en andere ondernemers zodat je van hen kan leren.

Marketing

De marketing voor je startup is belangrijk om je bedrijf van start te laten komen en naar buiten te brengen. Je kan in het begin altijd advies vragen voor de marketing van je bedrijf, bijvoorbeeld bij Underdog marketing. Bij het opzetten van een marketingcampagne moet je het zo persoonlijk mogelijk maken. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe meer kopers geneigd zijn om je product te kopen. Ze voelen zich dan namelijk aangesproken. Presenteer je product op een aantrekkelijke manier. Maak bijvoorbeeld presentaties, een professionele website en visitekaartjes om indruk op eventuele kopers te maken. Doe onderzoek en overweeg een aantal marketingtechnieken. Je kan bijvoorbeeld SEO overwegen zodat je hoog in Google scoort. Bedenk je ook goed welke doelgroep je wilt bereiken en pas de marketingcampagne aan op deze doelgroep.

Financieel plan

De basis van een financieel plan voor een start-up bestaat uit twee elementen, namelijk de omzet en de kosten. In het financieel plan maak je ook een samenvatting van het resultaat. In je financieel plan moet je nauwkeurig je geplande activiteiten uitleggen. Wat wil je allemaal met je bedrijf doen en bereiken? Meld in je financieel plan ook de financieringsbronnen voor de oprichting van je bedrijf. Maak in je financieel plan een balans van geplande uitgaven en inkomsten. Hierin wordt ook vermeld welke middelen je gebruikt voor de financiering. Over het algemeen bestaat het financieel plan dus uit een aantal elementen: middelen, inkomsten en kosten.

Zorg dat jouw start-up van start gaat met bovenstaande stappen. Laat jouw bedrijf groeien en een succes worden.

Vorig artikelHoe werkt factoring en welke kosten komen erbij kijken?
Volgend artikelHoe maak je het jezelf wat minder moeilijk?