Goede domeinnaam kiezen? Houd hier rekening mee!

0
1034

Het maken van een website of webshop begint met een domeinnaam! Het lijkt misschien een klein onderdeel, maar het is juist belangrijk om goed na te denken over de naam die je uitkiest. De naam heeft namelijk een grote impact op het geheel. Hoe kies je de juiste domeinnaam? Lees snel verder voor onze tips.

Korte domeinnaam

Het belangrijkste punt om rekening mee te houden: kies voor een korte domeinnaam. Bij een domeinnaam kopen is het goed om uit te gaan van een naam met maximaal tien tekens. Wil je liever een domeinnaam met een korte zin? Ga dan voor maximaal twee of drie korte woorden achter elkaar. Met meer tekens wordt de naam te lang, wat het te moeilijk maakt om ‘m te kunnen onthouden.

Eenvoudige domeinnaam

Het tweede punt om op te letten: houd de domeinnaam zo eenvoudig mogelijk. Men moet in één oogopslag de naam kunnen begrijpen. Pas dus op met moeilijke woorden, onnodig jargon of ingewikkelde namen. Verder is het verstandig om bij de domeinnaam geen of weinig moeilijke tekens te gebruiken.

Domeinnaam correct spellen

We noemen ‘m toch maar even, want voordat je het weet is het te laat: let er goed op dat je de domeinnaam correct spelt. Een tikfout of een spellingsfout wil je uiteraard niet hebben. Misschien dat je er in de haast overheen kijkt – maar het is dus altijd verstandig om de naam goed te controleren.

Opvallende domeinnaam

Het is de truc om voor een opvallende domeinnaam te kiezen. Dit is belangrijk, omdat je naam zo beter wordt onthouden. Ga niet direct voor de eerste, de beste voor de hand liggende naam, maar denk er liever wat langer over na. Een opvallende domeinnaam kan op verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan een woordgrap, een bijzonder woord of een alliteratie in de naam.

Doelgroep in achterhoofd bij domeinnaam

Houd ook altijd rekening met de doelgroep! Dit is belangrijk bij de gehele inrichting van een website, en daarom ook bij de keuze voor de domeinnaam. Begrijpt de doelgroep de naam? Is de keuze voor de naam logisch op basis van geprefereerd woordgebruik binnen de doelgroep? Je kunt dit misschien zelfs onderzoeken, door ideeën voor verschillende domeinnamen voor te leggen aan mensen binnen de doelgroep.

Domeinnaam die zoekmachinevriendelijk is

Je wilt uiteraard dat je website goed gevonden wordt. Dit kan bijvoorbeeld middels advertenties het geval zijn, maar ook op de organische manier met SEO! Door een zoekmachinevriendelijke domeinnaam te kiezen, kan je bedrijf absoluut groeien. Denk er daarom aan om een veelgebruikte zoekterm in je domeinnaam te verwerken. Als je dat ook nog eens kunt combineren met een unieke eigenschap, zoals een alliteratie, zit je helemaal goed.

Vorig artikelWaardevolle foto\’s een unieke plek geven in huis
Volgend artikelVergroot je maillinglijst